Uitlijnen

Autobedrijf Wierenga is in het bezit van 3D-uitlijnapparatuur. Dit is de meest geavanceerde manier om uw auto uit te lijnen. Bij het uitlijnen van een auto wordt de wielophanging weer afgesteld op de stand waarvan de fabrikant zegt deze het beste is. Bij het uitlijnen wordt nauwkeurig gemeten wat de stand van de wielen ten overstaan van uw auto is. Deze worden vervolgens door een specialist naar de optimale stand “uitgelijnd”. Dit proces verbetert uw wegligging drastisch, en zorgt daardoor voor een comfortabele rit. 

Uitlijnen voor alle personenauto's en bestelwagens

Tijdens het autorijden kan het altijd gebeuren dat u over de stoeprand of door een kuil rijdt. Dit kan tot gevolg hebben dat uw wielas niet meer recht staat. U stuurt niet meer gemakkelijk, u verbruikt meer brandstof of uw auto wijkt steeds uit. De banden slijten niet meer gelijkmatig en ook dat kost geld. Maar veel belangrijker nog is uw veiligheid. Een auto met een onregelmatige uitlijning is levensgevaarlijk op de weg. U brengt niet alleen uzelf in gevaar, maar ook uw medeweggebruikers. Autobedrijf Wierenga in Leek krijgt uw auto weer op de weg. Wij lijnen uw auto voor u uit, zowel personenauto’s als bestelwagens.

3-dimensionaal uitlijnen

Wij gebruiken de beste uitlijntechnieken om uw auto weer als nieuw te laten rijden. Met de nieuwste 3D-uitlijn technieken komt uw wielophanging weer lijnrecht te staan. Ouderwets uitlijnen met een scherp oog en liniaal hoeft niet meer. Experts hebben lasertechnieken ontwikkeld waarmee we met uiterste precisie uw as kunnen uitlijnen. Camera’s en lasers meten automatisch het juiste punt voor uw wielassen. Onze specialist gespecialiseerd in het uitlijnen lijnt uw wielassen weer netjes uit, precies zoals de fabrikant het aanbeveelt.

De beste uitlijnentechnieken om uw auto als nieuw te laten rijden 

Bij sommige auto’s is het van belang dat ook de stuurhoeksensor gekalibreerd wordt. De werking van de elektrische stuurbekrachtiging of het stabiliteitscontrolesysteem is afhankelijk van een juist afgestelde stuurhoek. Hoewel sommige garages terughoudend kunnen zijn in het kalibreren van de stuurhoek, doen wij daar bij Autobedrijf Wierenga niet moeilijk over. Wij gebruiken de beste uitlijntechnieken om uw auto weer comfortabel te laten rijden.

Eenmaal weer op de weg merkt u meteen dat uw auto weer comfortabel rijdt. U heeft dan geen last meer van een uitwijkende auto en het sturen gaat ook niet zo lastig meer. Daarnaast bespaart u ook nog op de brandstof en de onregelmatige en excessieve bandenslijtage. Uw auto rijdt weer als nieuw!